Publicerad den 2 kommentarer

En viktig resa

Det som jag saknade allramest medan jag låg på sjukhus (on/off i en dryg månad) var färgerna, kulturen och att köra bil !
Jag föll ju och bröt båda handlederna i början på februari, och min vistelse i den ‘vita världen’ satte sin prägel.
Min kropp hade fått en chock av olyckan och reagerade med hjärt- och njursvikt samt vätska i lungorna. Förlåt att jag berättar detta en gång till.. men varje gång helar jag traumat lite. Jag är i en återhämtningsfas och kan varken öppna mitt museum, eller sy nytt till BrickbandsFabrik, det gäller att läka nu. Och jag övar på att LEVA igen i en värld full av färger.

Därför tog jag en liten resa som blev en viktig resa för mig. Typiskt tog jag inte en flygresa all inclusive. Hade absolut tackat nej till en shoppingtur till London. Nej min drömresa gick till Virserum, Målilla och Värne för att titta på färger, jag betalade bara för en övernattning och hade med bröd, ost, morötter och tepåsar. Inga restaurang- eller snabbmatsköp för min del ! Hotellet var ett smultronställe i de småländska skogar: www.VillaKarlloesa.com – kan absolut rekommendera detta! Fågelsång o lugn, snälla människor som äger stället. Väldigt rent o städat, så mysigt /god stämning.

En erfaren sjuksköterska på hjärtavdelningen sa att hon hade varit med om mycket som patienterna sagt, men aldrig haft en patient som saknade att köra i sin gamla Saab. Det var jag, såklart.
Så småningom har jag fått styrka i händerna så att jag kan vrida ratten och byta växel. Men att köra i flera timmar vågade jag inte förrän denna helg.

Lördag var det invigning på Virserums Konsthall. Utställningen heter ‘Betraktad – landskap som föreställning, resurs och nostalgi.’ – www.virserumskonsthall.com
Jag är bland dom 80 som har med ett alster! Jag hann, som tur var, sy innan jag blev sjuk och skicka in innan deadline.
Kul med invigningar, tal och levande musik! Dock blev jag besviken när jag såg hur min fria fågel hade hamnat, ganska underprioriterad. Och texten jag skrev hade inte kommit med!
Här kommer min egen bild samt text:

“Om jag inte hade känt mig fri på Ölands landsbygd, hade jag inte utvecklat mig i den riktningen som jag har – och önskade mig. Dessa snart 4 år har varit dom bästa! Även om jag kämpar, är det här jag vill leva. Öland har gett mig så mycket. Lugn, och mod att skapa. Detta är vad landsbygd betyder för mig.”

Här är bilder från konsthallen:


När jag hade tittat på konsten, träffade jag en färgrik dam som satte sig vid mitt bord i caféet. Vi blev vänner och hun erbjöd mig övernattning i sitt gästhus nästa gången jag kommer till Virserum. Det é alltså något med Virserum!

Söndag hade jag ett specialavtal med en mycket speciell dam: Bernis i Värne som är samlare. Hon visar upp sitt samlande för specialinbjudna personer. I sensomras kom hon till mitt brickbandmuseum. Hon tittade med stort intresse, och berättade också att hon har en brickbandssamling. Jag var nyfiken och äntligen blev det av att besöka henne!
Bernis bjöd på fika och hon var lätt att prata med. Här kommer några bilder från mitt besök:

Bernis har över 4000 plåtburkar – och det är kul, men inte min ambition. Min ambition är att ha Sveriges största samling av brickband, men tyvärr slår hon rekordet! Däremot vill jag ta brickbandet som inredningsdetalj vidare så att det lever också i framtiden! Hoppas jag kan berätta mer om det senare. Ta en titt på BrickbandsFabriks moderna brickband, Textile Hangers, så länge: https://brickbandsfabrik.se/product-category/textile-hangers/

Allt i allt hade jag en underbar, lärorik resa! Nu måndag är jag så trött, så det inte går att beskriva, men jag tror resan var värd det 🙂
/Malene

#museum #konsthall #Virserum #Målilla #Värne #återhämtning #envärldfullavfärger

“Jag övar på att LEVA igen i en värld full av FÄRGER !”

2 svar på “En viktig resa

 1. Lycka till med DITT brickbandsmuseum! Hoppas få se det nästa gång vi kommer till Öland.
  Det var fint att träffa dig nu också, även om du inte var helt återställd.
  Hoppas att det kan bli många väskor utav tyget!

  1. Tack för det lilla, korta mötet när ni kom till Öland, tack för brickband och tyg!
   Allt gott till er! <3
   /Malene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *