Publicerad den Lämna en kommentar

Malenes Muffins

Socker- o GLUTENFRIA

I väntan på att bli frisk.. har haft en tuff period med både hjärt- o njursvikt, vätska i lungorna och inte minst: 2 brutna handleder som har opererats.. försöker jag drömma positivt om att öppna museet i Södra Möckleby, njuta av sommaren, träffa glada turister och sy och sy och sy till BrickbandsFabrik 🙂
Jag drömmer också om att ställa ut på FORMEX när det blir augusti, men vi får se när energin kommer tillbaka.

Varje lilla steg är ett framsteg. Måndag kom jag hem från sjukhuset efter ca 3 veckors inläggelse. Igår, onsdag, bakade jag muffins. När gipset togs av för en vecka sen, och jag fick ortoser/handledsstöd i stället, blev jag mer rörlig. Jag kan röra ihop något i en skål, men inte lyfta mer än 1 kg.
Dessa muffins är lätta!

Malenes Muffins – i mikrougn, glutenfria!

Ingredienser:
Lite linfrö- ell annan olja (orig recept: 100g smör/margarin)
5 suketter/Hermesetas (orig recept: 1dl strösocker)
1 äg (orig recept: 2 lättuppvispade ägg)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ren kakao-pulver
2 matskedar glutenfri havregryn (orig recept: 4 msk potatismjöl)
2 matskedar valfritt, glutenfritt mjöl (orig recept: 4 msk semper finmix)
10 hasselnötter + 10 valnötter – kan hackas efter smak
1 äpple i små tärn (orig recept: ca 1,5 dl bär)

Att göra:
Ställ ca 10 små pappers-muffinsformar på en tallrik.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll över olja, ägg, frukt och blanda till en jämn smet.
Fyll muffinsformarna till 3/4.
Grädda på full effekt i knappt 2 minuter.




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *