Publicerad den Lämna en kommentar

På resa med gitarr & konsthantverk

Det låter som en ständig resa.. det är det kanske också. Men här ska jag berätta om helgens resa till danska Køge.
Min väninna Susan bor där – 450 km ifrån mig. Jag hade erbjudit HOMEPARTY, HANTVERK & HÖSTMYS – ett koncept där jag kommer med min gitarr, sångröst, låtar samt produkter från BrickbandsFabrik hem till någons vardagsrum där det har bjudits in vänner, grannar, familj och bryggts kaffe o bakats kaka. Funkar bra! och denna lördag i oktober 2021 bär jag nu med mig i hjärtat.
Jag hade få dagar innan såld min ‘gamla’ gitarr och köpt en ny, billigare och mindre (bättre för mina frozen shoulders). Var tvungen att sy ett fodral/transportpåse i gitarrens storlek. Det var inte lätt och blev en ganska lång kväll (halv natt).

För att korta av långa resor till Danmark, besöker jag oftast min kompis Lars i norra Skåne. Han kommer leverera fina, unika, handgjorda produkter till webbutiken kan jag lova!
På vägen besökte jag en secondhand-butik i skånska Lönsboda. En snäll medarbetare hade sparat ett mycket fint knypplat brickband som han ville skänka till Brickband.Museum – vilken gåva!

Det var mycket fin stämning i Susans vackra hus, jag kunde spela akustisk och den lilla publik lyssnade med närvaro och intensitet – och ställde fina frågor efteråt. Jag berättar ju om min livsresa mellan låtarna som är både visa, pop och en smula rock, ibland jazz. Det pratades om produkterna över kaffet & kanelbullarna (t o m glutenfri, hembakade till mig) och jag sålde såpass mycket att det var värd resan!
På kvällen när gästerna hade gått, satt jag i Susans soffa med ett glas alkoholfritt rödvin ovanpå skön pumpasoppa som hennes man hade gjort. Kände mig lycklig!
Dagen efter var jag hos grannen, Inger, som också kom på konserten. Jag har aldrig träffat henne förr, men hon erbjöd mig lite tyger och spets hon hade i lådorna i syrummet – för hon såg ju att hos mig skulle allt komma till användning. Hur snällt som helst!
Susan, jag och yngstingen i snart-konfirmationsåldern gick till kyrkan och Gudstjänst med välsignelse!

Imorron har jag ett annat avtal på väg hem mot Öland: en skånsk kvinna vill ge mig ett par säckar med secondhand tyger. Med detta kan jag producera mycket och fina saker och hålla kostnaderna nere och fortsätta mitt företags hållbara linje.
ÅR SÅ TACKSAM! En helg med energiboost som varar länge. Kärlek.
/Malene

Rosorna jag fick efter konserten – TAK Jette!

#tacksam #kärlek #hållbartföretag #resamedgitarr #konsthantverk #brickband #brickbandsfabrik

Foton: Jette P., Malene L.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *